Top

Enschede Promotie: ‘Je neemt betere beslissingen met een volle blaas’ #citymarketing #Enschede

november 21, 2011 door  

Enschede Studentenstad

De succesvolle campagne ‘Enschede, da’s lef hebben’, waarmee Enschede als studentenstad wordt gepositioneerd, krijgt een vervolg. Daarbij is de leidraad één van de uitkomsten van het recente onderzoek van Mirjam Tuk van de Universiteit Twente. Uit dit onderzoek, waarvoor zij de IG Nobelprijs 2011 ontving, blijkt: ‘Je neemt betere beslissingen met een volle blaas’. Deze conclusie, deels serieus-wetenschappelijk, deels met een knipoog, sluit goed aan bij wat Enschede als studentenstad wil uitstralen: serieus, ondernemend, nieuwsgierig, plezierig en met lef. Enschede, da’s lef hebben.

Win een skydive

De toekomstige student maakt kans op het winnen van een skydive uit een luchtballon, door het achterlaten van zijn/haar beste beslissing ooit op enschedestudentenstad.nl. Daarnaast maakt men kans op diverse andere prijzen, zoals entreekaarten voor evenementen in Enschede. De campagne loopt tot eind april 2012 en is zichtbaar via de volgende middelen:

–      posters op 100 geselecteerde middelbare scholen;

–      posters via toiletreclame in de horeca met doelgroep 16-20 jaar;

–      online banners via studiekeuze programma Qompas;

–      Google Adwords;

–      online banners op Hyves en Facebook;

–      en Facebook pagina ‘Enschede’.

Website Enschede Studentenstad

Toekomstige studenten kunnen alle informatie over studeren en het studentenleven in Enschede vinden op enschedestudentenstad.nl. De website is toegespitst op het informeren van aankomende studenten over het leven in Enschede buiten de collegebanken. Scholieren en studenten baseren hun studiekeuze tenslotte niet alleen op de opleiding maar ook op de aantrekkelijkheid van de stad, toegang tot woonruimte en het uitgaansleven. Ook wordt er aandacht geschonken aan het rijke verenigingsleven.

De website en de campagne zijn ontwikkeld door Enschede Promotie in samenwerking met Universiteit Twente, Saxion Hogescholen en ArtEZ hogeschool voor de kunsten.

Bron: Enschede Promotie, 17 november 2011

Reacties

Bottom