Top

Burgemeester Weterings opent Winterland in Hoofddorp

november 14, 2012 door  

haarlemmermeer

Burgemeester Theo Weterings opent op vrijdag 16 november een nieuw evenement in Haarlemmermeer: Winterland op het Dik Tromplein in Hoofddorp. Winterland is open van 17 november tot en met 6 januari en bestaat onder andere uit een schaatsbaan van ongeveer 500 m2. Daarnaast is er een Kerstmarkt met winterse en Kerst gerelateerde artikelen en eten, een Wintercafé, een Glühweinbar en een aantal kinderattracties. Winterland moet voor extra sfeer en gezelligheid zorgen in Hoofddorp Centrum voor, tijdens en na de komende feestdagen.

Acties voor onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden
Precies een maand later, op 16 december aanstaande worden in Hoofddorp Winterland acht stichtingen (acht van de veertien die afgelopen jaar van de gemeente het predicaat Haarlemmermeer Millenniumproof hebben gekregen) in de gelegenheid gesteld diverse acties te voeren om geld in te zamelen. Deze stichtingen hebben allen een onderwijsproject in een ontwikkelingsland. Aan het eind van de actie op 16 december wordt het eindbedrag bekend gemaakt en worden voor het jaar 2012/2013 de predicaten Haarlemmermeer Millenniumproof uitgereikt. Acties die worden voorbereid zijn onder andere een schaatssponsoractie door een sportclub, een priksleewedstrijd, voor een klein bedrag met de Kerstman op de foto, aantal Kerstballen in een koker raden en er wordt gecollecteerd. Er komt ook een smartlappenkoor met Kerstliederen.

Inzet voor 5 landen
De stichtingen die gezamenlijk de sponsoractie voeren en zich inzetten voor Kenia zijn:  Stichting Rombo Kenia, Stichting Holland Helpt, Stichting Nederland-Lengasiti en Stichting Support for Homa HIlls.
Stichting Anakita zet zich in voor indonesië.
Stichting Steun Roma zet zich in voor Roemenie
Stichting Handreiking over Oceanen is actief in Brazilië
Stichting Yagana World zet zich in voor Gambia.
De stichtingen samen doen dit onder de naam “Meerschool” om wereldwijd alle kinderen naar school te laten gaan.

Meer informatie over de millenniumdoelen van gemeente Haarlemmermeer is hier te vinden.

Reacties

Bottom