Top

Feestelijke kennismaking met Hanzelijn

november 16, 2012 door  

zwolle marketing

Lelystad, Dronten, Kampen, Zwolle, ProRail en NS heten op 8 december 2012 reizigers van harte welkom op de Hanzelijn. Dit doen zij met een feestelijke open dag en bijzondere programma’s rondom de stations en in de Hanzelijnsteden. De Hanzelijn verbindt Lelystad via Dronten en Kampen met Zwolle en daarmee ook de provincies Flevoland en Overijssel. De nieuwe spoorlijn brengt reizigers tussen Noord-Nederland en de Noordelijke Randstad sneller en zonder overstap om hun bestemming.

Maak kennis met de Hanzelijn
Op 8 december laat NS bezoekers gratis kennismaken met de Hanzelijn. Nieuwsgierige bewoners en bezoekers rijden dan voor het eerst over de Hanzelijn. In de trein krijgt men informatie over de Hanzelijn en de steden die zij verbindt. Iedereen kan op deze manier kennis maken met de vierHanzelijnsteden en de regio. De treinen rijden tussen 9 en 17 uur over het nieuwe spoor. Op www.hanzelijnverbindt.nl staan de treintijden van 8 december.

Programma’s gemeenten
Bezoekers kunnen in elke stad uitstappen en genieten van alles wat Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle te bieden hebben. De gemeenten hebben allen een waar Hanzelijnfeest georganiseerd. Zwolle heeft naast een theaterspektakel en muzikale optredens het grootste IJsbeeldenfestival ter wereld met sprookjesfiguren van de gebroeders Grimm. Kampen heet haar publiek welkom met muziek en het theaterspektakel van The Lunatics. In Dronten worden bezoekers ontvangen door Walibi karakters. En Lelystad tovert het stadshart van Lelystad om tot een Winter Wonderland. In sommige steden duurt het programma tot in de avond. Bezoekers wordt geadviseerd om hier rekening mee te houden, treinen rijden tot het einde van de middag.

Hanzelijn
In 2007 is ProRail begonnen met de bouw van de 50 km lange nieuwe spoorlijn, die circa 1 miljard euro kost. Het project wordt door ProRail binnen tijd en budget opgeleverd voor de start van de dienstregeling op 9 december 2012. Aan de lijn zijn vijf gemeenten gevestigd en drie provincies.

Eerdere posts over de Hanzelijn zijn hier en hier te vinden.

Reacties

Bottom