Top

Winterswijk heeft ‘beste markt van Nederland’

maart 13, 2013 door  

logo_gemeente_winterswijk

De zaterdagmarkt van Winterswijk is vandaag uitgeroepen tot ‘Beste Markt van Nederland’ in de categorie middelgrote markten.

Deze uitslag is bekend gemaakt tijdens een congres van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) in Almelo. De markten van Deventer, Hoorn en Winterswijk waren genomineerd in de categorie middelgrote markten met 30 tot 50 kooplieden. De drie markten zijn beoordeeld op de basisinfrastructuur van de markt, inrichting, wisselwerking met de omgeving, afstemming op de consument, organisatie en communicatie. Een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) en de Nederlandse Vereniging van gemeentelijke Marktbeheerders (NVgM) kwam tot het oordeel dat Winterswijk de ‘Beste Markt van Nederland’ heeft.

‘Kroon op ons werk’
Ilse Saris, wethouder van economische zaken van Winterswijk, nam de prijs in Almelo in ontvangst. “Ik ben echt heel blij met deze prijs. De warenmarkt is een belangrijke economische factor voor het centrum van Winterswijk. Ik zie deze prijs dan ook als beloning voor de goede samenwerking tussen de gemeente, de marktvereniging, horeca en winkeliers. Het is de kroon op ons werk”, zei de trotse wethouder.

De Winterswijkse warenmarkt is gezellig, sfeervol, gevarieerd, verzorgd en kantvriendelijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de zaterdagmarkt wekelijks duizenden bezoekers uit de hele regio en van ver over de grens trekt. De wisselwerking tussen de warenmarkt, winkels en horeca met aantrekkelijke terrassen rondom het marktplein zorgen voor een bruisend centrum met veel uitstraling. Ook de ruime parkeermogelijkheden en het gratis parkeren in en rond het centrum maken ons winkelhart aantrekkelijk voor bezoekers.

Groot feest
Op zaterdag 16 maart wordt de prijs uitbundig gevierd op Winterswijkse warenmarkt. Er zijn diverse acties voor bezoekers en er wordt zelfs een flatscreentelevisie verloot.

Bezoekers van de warenmarkt worden op 16 maart volop in de watten gelegd. Zo deelt de marktvereniging 1000 kaartjes uit voor gratis koffie met gebak. Alle horecagelegenheden rondom de markt ondersteunen deze actie en stellen de koffie en het gebak gratis beschikbaar. Daarnaast deelt het promoteam van de warenmarkt ook een bloemetje uit. Diverse kooplieden hebben op 16 maart ook speciale aanbiedingen. De muzikale omlijsting is in handen van Ben the Banjoman.

Omdat de marktlieden trots zijn op de prijs wordt er ook een loterij gehouden. In de advertentie in de huis-aan-huiskrant en bij de actiekraam zijn bonnen verkrijgbaar om deel te nemen aan deze loterij. De hoofdprijs is een flatscreentelevisie, daarnaast worden ook 50 leren ballen verloot. Om kans te maken op een van deze prijzen moeten bezoekers wel om 15.30 uur aanwezig zijn op de markt.

Reacties

Bottom