Top

Graaf Sassendonk en andere herfstvakantietips in Zwolle

oktober 22, 2013 door  

Foto Graaf Sassendonk Celepoortje Bron Marijke Ripke
Graaf Sassendonk is een spannende ontdekkingstocht voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud, die het leuk vinden om geheimen te ontrafelen. De combinatie van een smartphone, een spannend doe-boek om QR codes te scannen en speciale gadgets voor onderweg maakt dat de virtuele wereld werkelijkheid wordt. Maar Zwolle biedt natuurlijk ook veel andere mogelijkheden om de herfstvakantie leuk door te komen.

Virtuele wereld van Graaf Sassendonk
Een bijzonder zegel achterop het doe-boek neemt ze eerst mee in de mysterieuze wereld en oude tijd van Graaf Sassendonk. Door het scannen van diverse QR-zegels in het boek krijgen ze steeds weer nieuwe verrassende animaties en filmpjes te zien die ze meeslepen in het verleden van de Graaf. Door het juist beantwoorden van de opdrachten uit het doe-boek komen ze steeds dichterbij de sleutel die de oplossing vormt van het geheim. Wie durft er alle opdrachten uit te voeren en te drinken van het Zwols Wonderwater?

Kinderen die het geheim willen ontrafelen, kopen voor 11,95 euro het doe-boek + toebehoren tijdens openingsuren bij Waanders Boekverkopers, Achter de Broeren 1. De route begint aan de Grote Markt en tijdens of na afloop van de tocht kunnen de kinderen gebruik maken van een voordeelflyer voor een ijsje of hapje eten bij McDonalds. De enige voorwaarde voor de tocht is het bezit van een smartphone met internetverbinding en QR-reader. Meer info: www.graafsassendonk.nl.

Leuke herstvakantietips
Breng deze herfstvakantie eens een bezoekje aan Kaas- en Zuivelboerderij De Huppe, Doepark Nooterhof of Biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve. Of kom proefjes doen bij Ontdekhoek Zwolle, kom spelen bij Djambo Kidsplay of ga karten bij Karba. Bij minder goed weer is een filmpje in de bioscoop of een voorstelling in de theaters een uitkomst. Voor meer suggesties kijk verder op www.vvvzwolle.nl of loop binnen bij de toeristische informatiepunten in Stedelijk Museum Zwolle en Waanders In de Broeren voor de Zwolle gids, de speurtocht Blauwvingerspoor of de gratis citymap met highlights. Kijk voor meer kidstips in de regio Zwolle en voor de herfstvakantie ook eens op www.go-kids.nl.

Reacties

Bottom