Top

Onthulling spektakel ‘Sassenstraat Allicht’

oktober 30, 2013 door  

Proef opstelling 2 Sassenstraat Allicht Bron Jarno Kraayvanger
Er gaat in Zwolle een lampje branden! Niet één, maar met een ferme ruk aan het koord floepen op vrijdagavond 1 november zo’n 300 lampenkappen aan in de historische Sassenstraat. De kleurige en blinkende creaties zetten straat, winkels, de beroemde Sassenpoort, maar vooral mensen in de spotlights. Ondernemers, inwoners, pandeigenaren, Starlight BV, Gemeente Zwolle en CityCentrum Zwolle werkten afgelopen weken intensief samen om dit grote lichtspektakel mogelijk te maken. “We verwachten dat Zwolle een publiekstrekker rijker is”, glundert projectleider Gooitske Zijlstra.

Lichtpuntje in de crisis
De Sassenstraat viert feest! Wat begon als een klein lichtpuntje in de donkere tunnel van de crisis, is uitgegroeid tot een gloeiend enthousiasme waar jong en oud door werd aangestoken. Heel veel mensen uit Zwolle hebben de handen uit de mouwen gestoken. “We hadden erg behoefte aan positief nieuws”, aldus Zijlstra. “Winkelleegstand, afnemend consumentenvertrouwen, crisis, we hadden er onze buik van vol! En in plaats van af te wachten, besloten we het heft in eigen handen te nemen. ‘Sassenstraat Allicht’ laat ook in de koude en donkere wintermaanden een zonnetje schijnen in onze mooie straat. Hiermee willen we het gastvrije en gezellige imago van Zwolle nog beter zichtbaar maken!”

Prijsuitreiking Glimping
Om 18.30 uur gaat het licht aan. De oudste ondernemer van de Sassenstraat, Anton Reichenbach, onthult de 300 lampenkappen, ofwel 500 meter lichtspektakel. De lampen hebben allemaal een metamorfose ondergaan tijdens de workshops GLIMPING. Tijdens de opening op het Bethlehem Kerkplein wordt bekend gemaakt welke Zwollenaren de allermooiste lampenkappen hebben gemaakt. Zij gaan naar huis met mooie prijzen. Zwolse muzieksterren zoals De meisjes van plezier, Martin & The Old Cocks, Dear Ellinor, Nagaru, Henk Klompenmaker en Aart Beunderman staan op elke hoek van de straat en geven een muzikaal tintje aan de avond. Kunstenares Hanneke Setz schildert live in de straat. Stadsdichteres Alet Bouwkes schreef een speciaal Sassenstraatlied. Ook wethouder Nelleke Vedelaar geeft acte de presence op deze stralende avond.

Reacties

Bottom