Top

Landelijke Intocht Sinterklaas in Groningen

november 8, 2013 door  

foto_Intocht_Sinterklaas__copyright_Wim_Kluvers
Zaterdag 16 november is het groot feest in Groningen. Die dag zetten Sinterklaas en zijn Pieten voet aan wal in de Martinistad. De goedheiligman zal met zijn gevolg in de historische Groninger binnenstad aanmeren met zijn stoomboot. Alle kinderen uit Groningen en omstreken kunnen de Sint welkom heten. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht. Met de komende intocht in de stad Groningen krijgt de provincie Groningen voor het eerst sinds de eerste televisie-intocht in 1952 de landelijke ontvangst van de Sint toegewezen.

Het bezoek van Sinterklaas aan Groningen wordt georganiseerd door de NTR in samenwerking met de gemeente Groningen. Burgemeester Peter Rehwinkel is blij en trots dat Groningen dit jaar Sinterklaas welkom mag heten: “We hebben ons met veel enthousiasme ingezet om de landelijke intocht in de stad Groningen te laten plaatsvinden. Groningen is echt een ideale stad om Sinterklaas te ontvangen. Een mooie aankomstplek, met langs de grachten vele oud-Hollandse panden, een prachtige historische binnenstad. Wij zullen Sint een onvergetelijke ontvangst bezorgen”, aldus een verheugde burgemeester.

Uitzending
De NTR doet verslag van de intocht in de speciale – extra lange – aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint zaterdag 16 november om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. De centrale presentatie wordt vanuit Groningen verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal, Dieuwertje Blok. Ze wordt op de kade bijgestaan door één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, Jeroen Kramer.

Activiteiten
Voor en na de intocht bruist het in de binnenstad van Groningen van de activiteiten. Op de website www.sinterklaas.groningen.nl valt te lezen welke feestelijkheden er die dag allemaal georganiseerd zullen worden.

Reacties

Bottom