Top

Korte film ‘Going Dutch’ over Nederlandse successen

november 29, 2013 door  


Nederland heeft zoveel te bieden waar we trots op mogen zijn. CityFilm heeft Nederlandse successen samengevat in de korte film ‘Going Dutch’. Aan acteur Mark van Eeuwen de eer om een ontdekkingsreis te maken en de indrukwekkende highlights van ons kikkerland te belichten. De film ging maandag 25 november in première in het Koninklijk Concertgebouw en is vanaf dan één jaar lang te zien via verschillende uitzendkanalen.

Onder licentie van NBTC wil CityFilm met de Engelstalige film ‘Going Dutch’ Nederland zowel nationaal als internationaal positief op de kaart zetten. Mark van Eeuwen houdt van Nederland en is volgens Jeroen Klinkers, algemeen directeur van CityFilm, de meest aangewezen presentator om het oranjegevoel uit te dragen.

Thema’s
De 24 minuten durende film laat typisch Nederlandse successen zien aan de hand van de thema’s Art, History, Water, Sports, Delicious, Music, Spirit of commerce en Craftmanship. Mark van Eeuwen reist het hele land door om een zo compleet mogelijk beeld te geven. Hij brengt onder andere een bezoek aan het van Gogh Museum, bekijkt hoe kaas en klompen tot stand komen en spreekt met het Nederlands elftal.

Uitzendkanalen
Vanaf 25 november is de film één jaar lang te zien op verschillende Nederlandse uitzendkanalen waaronder RTL Lounge, verscheidende sterrenhotels door het hele land en via online kanalen. ‘Going Dutch’ wordt geplaatst in de toolkit van Agentschap NL waarmee het programma verspreid wordt over alle Nederlandse Ambassades wereldwijd. Meer informatie: www.cityfilm.tv.

Trailer:

Klik hier om de film te bekijken.

Reacties

Bottom