Top

Koning Winter Weken Den Haag

december 5, 2013 door  

koning winter wekenDe residentie viert de winter met een nieuw evenement ‘De Koning Winter Weken’. 4 wekenlang regisseert Koning Winter het leven in de beste binnenstad van Nederland met zwierige hand.

Elk weekend laat hij van zich horen en nodigt muzikanten, koren, acteurs uit om de bezoekers aan de binnenstad te vermaken. Etalages worden kunstig versierd en gouden koetsen worden van stal gehaald. Voor avonturiers staan het reuzenrad en de sleebaan klaar. Ook op tweede kerstdag is het gezellig met de Rode Neuzendag, de winkels zijn dan geopend voor hen die een neus hebben voor koopjes en rode neusjes en prijsjes voor de kleintjes.

Vorstelijk begin
De Koning Winter Weken starten op 8 december in het schilderachtige Hofkwartier rondom de Grote Kerk, met de Koning Wintermarkt. Een sfeervolle wintermarkt met kraampjes en houten huisje, bijzondere straatartiesten, muzikanten, hoornblazers en oude ambachtslieden. Natuurlijk maakt Koning Winter zijn opwachting. Kinderen kunnen handboogschieten en met de vogels van de Valkenier op de foto.

Stem op Koning Winter
Ook de etalages in de binnenstad heeft Koning Winter weten te versieren. Op 12 december maakt hij op spectaculaire wijze zijn entree en opent daarmee de wedstrijd TINK amazing shop windows. 62 Winkels dingen mee naar de titel mooiste etalage. Loop de route, kijk en breng je stem uit en maak zo kans op de binnenstad cadeaubon ter waarde van Euro 400. Op 14 en 15 december is het TINK XL met bijzonder sfeervolle optredens van de TINKerbells.

Koninklijk vervoer
Hoffelijkheid staat bij Koning Winter natuurlijk hoog in het vaandel en daarom rijden op de zaterdagen (21 & 28 dec en 4 jan) de gouden koetsen. De koets net gemist? Geen probleem! Op diverse gezellige pleisterplaatsen in de binnenstad (o.a. Denneweg en de Plaats) kan men onder het genot van een hapje of een drankje wachten op de volgende aankomst.

Kind is Koning
Voor kinderen is er ook voldoende te beleven. Zo is er “Koning Winter de Boom in”. Gezellig kerstversiering knutselen onder de grote kerstbomen op het Plein, Haagsche Bluf en de Plaats. Ook zijn er speciale straattheateracts van IJskoninginnen en Sneeuwpoppen.

Koninklijk vertier
Uitzicht op de Hofvijver of het Binnenhof? Het reuzenrad op de Grote Markt en de sleebaan op het Plein zorgen net voor dat tikje extra winter gevoel. Zo is het ook met de Xmas ShoppingNight op 21 december als de winkels tot 21.00 uur open zijn. Op tweede kerstdag is het Rode Neuzendag, Rudolph the Rednose Reindeer staat garant voor koopjes voor de groten en prijsjes voor de kleintjes. Meer magische momenten beleven kan ook in het Huygenspark tijdens Carnivale, het nostalgische circus met 25 magische acts zoals de man die door zijn ogen ademt, de vuurvreter en het meisje in de vissenkom.

Algemeen
De Koning Winter Weken Den Haag vinden plaats van 8 december tot en met 5 januari. Een winterkalender vol sfeervolle winteractiviteiten in de binnenstad van Den Haag met onder meer een wintermarkt, reuzenrad, sleebaan en bijzondere events als Xmas ShoppingNight, Dickens Time, Koning Winter De Boom In en de Rode Neuzendag.

Voor het volledige programma kijk op www.koningwinterdenhaag.nl. De Koning Winter Weken Den Haag is een initiatief van de Gemeente Den Haag i.s.m. de ondernemers in de Haagse Binnenstad.

Reacties

2 Responses to “Koning Winter Weken Den Haag”

 1. Henny van Straaten on januari 12th, 2014 07:48

  Goedemorgen,
  recent stootte ik op een persbericht met betrekking tot de door jullie georganiseerde Tink etalagewedstrijd. En daarna op publicaties met betrekking tot jullie Koning Winter programma. Als nieuwe voorzitter van VCONijmegen wil ik komende winter graag een goed en sfeervol programma presenteren.
  Jullie programma kan daarvoor de basis zijn. is het mogelijk dat ik daar een kopie van krijg? evenals inzage in de kosten?
  Tot wie moet ik mij daarvoor wenden?
  Met vriendelijke groet,
  Henny van Straaten
  voorzitter VCONijmegen
  0683174517

 2. Redactie on januari 13th, 2014 08:50

  Hoi Henny,
  Citymarketing Online plaats slechts persberichten, wij gaan dus niet over de activiteiten zelf. Met vragen over de Koning Winter Weken verwijs ik u graag door naar Peter Boelhouwer van DB Aktiviteiten.

Bottom