Top

Groningen vanaf 13 december in wintersferen

december 8, 2013 door  

IMG_3316-700-WinterWelVaart
De binnenstad van Groningen staat ook dit jaar bol van de gezellige, winterse activiteiten. De Groningen City Club, gemeente Groningen en Marketing Groningen werken intensief samen om een echt wintergevoel voor het winkelend publiek te creëren.

Naast een ijsbaan is er in de kerstvakantie enorm veel te doen. Van winters straattheater en kerstkoren, tot ijssculpturen, lichtjesparades en kinderactiviteiten. Om de winterprogrammering in te luiden, wordt op 13 december a.s. de kerstboom op de Grote Markt ontstoken en de ijsbaan op het Waagplein geopend.

Kerstboom en sfeerverlichting
De kerstboom op de Grote Markt wordt verzorgd door de Groningen City Club en leerlingen van het AOC-terra college. De boom is daarom aangekleed met witte, zilveren en groene kerstballen en 1.000 LED-lichtjes. De boom is afkomstig van de familie Riepma uit Hoogezand. Naast deze boom komen er twee bomen in de Westerhaven en zullen er kunstkerstbomen geplaatst worden op o.a. de Vismarkt, Ossenmarkt, Waagplein, Stationsplein en het Damsterplein. Naast de kerstbomen zorgt de Groningen City Club voor een sfeervol verlichte stad. Nieuw dit jaar is de verlichting aan de binnenzijde van de gebouwen langs de Grote Markt en het Gedempte Zuiderdiep.

IJsbaan
De ijsbaan in de binnenstad komt net als vorig jaar op het Waagplein. De baan is geopend van 13 december t/m 5 januari. Er kan van maandag tot en met zaterdag geschaatst worden tussen 10.00 en 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 22.00 uur. Tijdens oud en nieuw zijn er aangepaste openingstijden. Op de ijsbaan vinden verschillende programma onderdelen plaats, zoals ijsclinics en demo’s. Ook kan er weer geschaatst worden met de vorig jaar geïntroduceerde oranje zeehond ‘Bobby’ als schaatshulp.

Winter in Groningen
Ook dit jaar zal het winkelend publiek verrast worden met sfeervolle winterse acts tijdens het weekend voor de kerst, het weekend tussen kerst en oud en nieuw en het weekend na de jaarwisseling. Op het programma staan o.a. kerstkoren, icecarving demonstraties, een zingende kerstboom, levensgrote insecten, muzikale optochten en een ontsnapte kermisattractie. Ook organiseert het Grand Theatre een speciaal buitenprogramma van haar Bliksem Winterfestival. Naast bovenstaande initiatieven kan het publiek deze winter natuurlijk ook weer genieten van de Winterwelvaart (20 t/m 22 december) en het Bliksem Winterfestival in het Grand Theatre (27 t/m 29 december en 2 t/m 5 januari).

Openingsprogramma ‘Groningen in Wintersferen’
Iedereen is vrijdag 13 december welkom om de opening van het winterprogramma in Groningen bij te wonen. Om 16.45 uur wordt de ijsbaan op het Waagplein geopend door Wethouder Joost van Keulen en volgt een openingsprogramma. Om 17.20 uur wordt de kerstboom op spectaculaire wijze ontstoken en zal er een laser animatie en een optreden van het jonge vrouwenkoor Roxie zijn.

Het programma in de binnenstad tijdens de winter wordt in opdracht van gemeente Groningen, Groningen City Club en Marketing Groningen uitgevoerd door SD Event Production en HL Promotions.

Voor een overzicht van de winterse evenementen in Groningen, zie:
winter.groningen.nl/evenementen-winter.

Reacties

Bottom