Top

2014 ‘Jaar van de Sport’ in Haarlemmermeer

december 11, 2013 door  

HLMRMEER Onderneemt 't

Voor de gemeente Haarlemmermeer is bewegen, gezond eten & drinken en sporten belangrijk. Of je nu jong of oud bent: beweging houdt je lichaam gezond en je geest helder. Met een aantal mooie en unieke gebeurtenissen en (internationale) sportevenementen in het vooruitzicht is 2014 voor het college van B&W bij uitstek geschikt om uit te roepen tot ‘Jaar van de Sport’ voor Haarlemmermeer.

3 thema’s
Het Jaar van de Sport richt zich op drie thema’s:

  • Sporten
  • Bewegen
  • Gezond eten & drinken

Het doel van het Jaar van de Sport is mensen motiveren en stimuleren te bewegen of te sporten. En daarbij ook goed te letten op wat men eet en drinkt. Belangrijkste boodschap: sport/bewegen is niet alleen gezond, het is ook leuk!

Sport en bewegen
Haarlemmermeer scoort landelijk gezien goed als het gaat om sporten en hier zijn we trots op. De veelzijdigheid van het aanbod van sportfaciliteiten, sportaanbieders, fiets- en wandelpaden en recreatiegebieden vereenvoudigt de toegang tot sport en bewegen in onze gemeente. De landelijke norm voor bewegen, de dagelijkse lichaamsbeweging, kan echter beter. Daarom is in het Jaar van de Sport, naast sporten, bewegen dus ook belangrijk.

Wethouder Sport, Adam Elzakalai: “2014 wordt een sportief jaar. Niet alleen door de openingen van Sportcomplex Koning Willem-Alexander en honkbalcomplex van de Hoofddorp Pioniers. Veel andere activiteiten komen in het teken van sport, bewegen en gezond eten & drinken te staan. We plannen in ieder geval een spetterende en ijskoude kick-off begin januari: op de ijsbaan! Andere evenementen die bijdragen aan sport en bewegen zijn bijvoorbeeld Mudmaster, waarbij ik zelf ook ga meedoen, Korte Baandraverijen, de Haarlemmermeer Run of de diverse sportclinics op scholen. Maar ook een muziekevenement of een 55plus beurs kan in het teken van de drie thema’s staan.” Op de portal www.haarlemmermeer.nl wordt een aparte pagina gemaakt voor het Jaar van de Sport. Met tips, informatie en een activiteitenkalender.

Reacties

Bottom