Top

Evenementenseizoen belooft veel variatie

december 20, 2013 door  

ACM2012_Strandfestival Zand_Marieke Driebergen_rechtenvrij (4)
Almere City Marketing (ACM) ondersteunt in 2014 achttien evenementen die passen in het Grootstedelijk Evenementenbeleid om Almere verder op de kaart te zetten, aantrekkelijk zijn voor Almeerders om naar toe te gaan, bezoekers van buiten de stad naar Almere weet te halen en die zorgen voor verdere economische groei van de stad.

“Het belooft in 2014 een aantrekkelijk en sportief evenementenjaar te worden, met de Challenge Almere-Amsterdam die het EK gaat houden, de Almere City Run die in 2014 zijn eerste lustrum gaat vieren, het Almere Haven Festival met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het AJSO, de Almeerdaagse en Ultimate Almere in Almere Buiten en vijf kermissen”, zegt Nik Smit, directeur van Almere City Marketing. “Om maar enkele hoogtepunten te noemen.”

“Het evenementenjaar begint in april en eindigt in oktober. Naast de achttien evenementen ondersteunen we komend jaar ook de opening van P!T, de veiligheidsexpo aan het vernieuwde Schipperplein. Dit wordt een echte belevenis in en voor de stad op gebied van veiligheid, hulpverlenersdiensten en presentaties. Het zal zeker bezoekers van buiten de stad aantrekken en scholieren uit Almere een leerzame dag bezorgen.”

Het afgelopen jaar bezochten ruim 633.000 bezoekers de evenementen. De teller komt op bijna 700.000 als ook de kermisbezoekers worden meegerekend. “Succesvol bleek de samenwerking tussen de Midland Classic Show dat al sinds jaar en dag in Almere wordt gehouden en de Streekparade die het afgelopen jaar voor het eerst werd gehouden. Deze samenwerking zal op de laatste zondag in september ook weer plaatsvinden.”

Het gemeentelijke subsidiebudget voor grootstedelijke evenementen in 2014 bedraagt € 550.000. ACM ondersteunt met dit budget de grootstedelijke evenementen, die voldoen aan de criteria die het college heeft gesteld. Daarnaast voegt ACM de opbrengst van de kermissen (ongeveer € 125.000 in 2013) toe aan het budget voor evenementen. Bovendien draagt ACM uit de eigen begroting € 48.000 bij aan het realiseren van het evenementenbeleid toe. Totaal is € 723.000,00 beschikbaar voor grootstedelijke evenementen.

Reacties

Bottom