Top

Rotterdam in top 10 beste steden ter wereld

januari 10, 2014 door  

media_xll_2031156
Rotterdam is een van de beste steden ter wereld om in 2014 te bezoeken. De havenstad bekleedt een achtste positie in de top 10 opgesteld door de reisgids Rough Guides.

Dat Rotterdam een ‘must visit’ is, heeft de Maasstad vooral te danken aan bezienswaardigheden die nog niet af zijn of gepland staan voor de toekomst. Zo wordt het grootste gebouw van Nederland, ‘De Rotterdam’, genoemd als plek die binnenkort zal bruisen met cafés en restaurants. ‘Manhattan aan de Maas’, aldus de gids. De Markthal bij de Binnenrotte, die binnenkort opengaat, is volgens de gids ook een publiekstrekker. De Markthal wordt straks de beste ‘snack stop’, met honderden eetstalletjes waar ze alles verkopen; van wafels tot gigantische Edammer kaasballen’.

Top 10 beste steden:
1. Rio de Janeiro, Brazilië
2. Sarajevo, Bosnië-Herzegovina
3. Liverpool, Engeland
4. Umea, Zweden
5. Lviv, Oekranie
6. Marseille, France
7. Almaty, Kazachstan
8. Rotterdam, Nederland
9. Glasgow, Schotland
10. Portland, Verenigde Staten

Reacties

Bottom