Top

Nieuwe Veste en Bibliotheek Centrum organiseren Cultuurnacht Breda

januari 20, 2014 door  

Stichting Nieuwe Veste cultuurnacht 2014
Een mix van muziek, dans, video, kunst, schrijven, theater, zang en nog veel meer tijdens de Cultuurnacht van Breda. Nieuwe Veste en Bibliotheek Centrum geven je een kijkje in de toekomst.

Nieuwe Veste en Bibliotheek Centrum
Laat je verrassen door futuristische klanken, ruimtereizen, uitvindingen, theater, dansduetten, muziek en interactieve installaties in kijkdozen. ‘Gluren mag!’. Kom ook genieten van de theatervoorstelling ‘Uit het doodgewone leven van Jos’. Een ietsje minder doodgewone dag uit het doodgewone leven van Jos, is een humoristische kindervoorstelling (6+) over boos zijn en hoe sommige mensen je ietsje blijer kunnen maken. Aanvang: 20.00 uur.

Poppentheater MUZIPO speelt Levenslicht. Grote Knoef is met zijn wielenhuisje de wijde wereld ingetrokken op zoek naar rust om te kunnen nadenken over zijn ‘grote geheim’. Zal de wens van Papa Knoef werkelijkheid worden? ( 4+) Aanvang: 19.00 uur, 19.30 uur en 20.00 uur. Of wil je eens komen kijken bij de KunstBSO Vestetuin? Er is tot 21.30 uur een creatief programma in onze eigen ruimte boven bij de muzieklokalen.

Amateurpodium
Dit jaar staat de Cultuurnacht van Nieuwe Veste en de bibliotheek in het teken van Amateurtalenten uit Breda. Meer dan 20 verschillende amateurkunstenaars, verenigingen en individuen tonen deze avond op het podium van Nieuwe Veste hun passie en talenten. Variërend van koren, orkesten, duo’s, singer-songwriters, dans, dichters. Geniet van muziek, zang, theater, dans en poëzie.

The Loads: Popworkshops & Hiphopdansers
In The Loads, Playground For Urban Culture, aan de Industriekade 5 in Breda kan je meedoen met de popworkshops van Rockstation en de treden de Hiphop & Breakdancers van The Loads op. Vanaf 19.00 betreden de eerste bands het podium. Met een repertoire variërend van John Mayer, Stevie Wonder, Miles Davis, Adele, Kate Perry, Lou Reed, Rihanna en vele anderen. Tijdens het changeren van de bands treden de BBoys van The Loads op. Zij battelen er lustig op los en dagen elkaar uit om tot creatieve moves te komen om elkaar al dansend te overtreffen. Ook de hiphop dansers treden deze avond op en zullen met hun eigentijdse choreografieën proberen het publiek mee te voeren in hun speelse fantasieën. Het programma in the Loads duurt tot middernacht.

Toegangskaarten voor de Cultuurnacht zijn te koop aan de receptiebalie, Molenstraat 6 in Breda en op www.cultuurnachtbreda.nl. Tijdens de Cultuurnacht zijn de toegangskaarten verkrijgbaar via de receptiebalie.

Kijk voor het programma en meer informatie op www.bibliotheekbreda.nl en www.nieuweveste.nl.

Reacties

Bottom