Auto

Een auto leasen als operational lease

Het wordt steeds populairder om een auto te leasen. Bij het kopen van een auto moet je in de meeste gevallen een groot geldbedrag hebben die je in een keer aan de auto moet besteden. Dit kan betekenen dat het soms best wel wat tijd kan kosten om genoeg geld opzij te zetten. Hier heeft niet iedereen de tijd of het geduld voor. Wanneer je een auto gaat leasen kan je met een maandelijks bedrag alsnog gewoon in een auto rijden. Daarom vinden mensen deze optie steeds aantrekkelijker klinken. Het leasen van een auto heeft in de meeste gevallen nog meer financiële voordelen. Naast het maandelijkse vaste bedrag van de leaseauto betaal je daarnaast vaak alleen nog maar voor de kosten van de benzine. Toch zijn er ook nog eens meerdere manieren om een auto te leasen. 

 

Auto leasen

Het leasen van een auto kan zo bijvoorbeeld privé geregeld worden, maar ook is de optie er om dit via jouw eigen bedrijf te doen. Je zal bij de meeste soorten leaseauto’s geen last hebben van de extra kosten die bij een koopauto om de hoek komen kijken. Deze kosten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit de verzekeringen, wegenbelasting en de kosten voor het onderhoud van de auto. Een auto leasen zal deze kosten in het vaste maandbedrag berekenen, waardoor je onder aan de streep zeer waarschijnlijk goedkoper uit zal zijn. Daarnaast kan je ook bij het leasen van een auto vaak nog in een gloednieuwe auto rijden. Het hoeft dus helemaal niet per se om een tweedehandsauto te gaan bij het leasen. Er zijn dus veel verschillende voordelen om een auto te leasen. 

 

Operational lease 

Eén van de opties om te leasen is de operational lease. Dit is dan ook een nieuwe auto die je zal kunnen leasen. In eerste instantie zou je denken dat het leasen van een nieuwe auto een stuk duurder zal zijn dan het leasen van een occasion. Dat hoeft echter niet het geval te zijn. Door een nieuwe auto te leasen zal de maatschappij namelijk de eerste eigenaar zijn. Hierdoor weet de leasemaatschappij dat de kosten voor het onderhoud lager zullen zijn. De maandelijkse kosten hoeven daardoor helemaal niet veel duurder te zijn dan wanneer er een tweedehandsauto geleaset wordt. Zo kan je voor een mooi bedrag per maand alsnog de eigenaar worden van een nieuwe auto, maar dan op een andere manier. Bekijk ook even goed voor welke duur jij het contract wil vastleggen, daarbij kan de prijs ook nog gaan verschillen.

Laat een antwoord achter