Algemeen

Waar wordt Lacoste gemaakt?

Je ziet er tegenwoordig veel mensen mee lopen in de stad. En dat is natuurlijk ook niet zonder reden. Een Lacoste polo is namelijk een ideale polo om mee in de stad te lopen. Of je nou op vakantie bent en een wandeling door de stad maakt. Of een zakelijk overleg hebt en een beetje goed voor de dag wil komen. Of juist uiteten gaat met je familie. In alle gevallen komt een Lacoste polo goed van pas. De polo’s van Lacoste zijn heel populair, dit zal daarom ook wel verklaren waarom je er veel mensen mee ziet lopen in de stad. De polo’s van Lacoste staan bekend om de kleine groene krokodil op de linkerborst. Dit is op alle polo’s hetzelfde. 

 

Oprichter

Terwijl het logo er dus bijna altijd hetzelfde uitziet. Namelijk de groene krokodil. Zijn de polo’s zelf er in allerlei kleuren en versies. Zo zijn er polo’s met korte en met lange mouwen. Wanneer het wat kouder is maar je wel graag een polo aan hebt kan de lange mouwen polo echt een oplossing zijn. Ook op deze staat het kenmerkende groene krokodil logo. Nu vraag je je misschien af waar komt dit logo dan vandaan? Om te beginnen is Lacoste in 1933 opgericht in Frankrijk. Dit is gedaan door René Lacoste. Hier is de naam van het merk nu dus ook aan te danken. Hij was toentertijd tenniskampoen en ontwierp in 1926 het eerste poloshirt. Hij deed dit voor de tennissport, voor de polo droegen ze namelijk bij de tennis een wit overhemd met lange mouwen. Dit was in de zomer veel te warm om in te tennissen. 

Ook nu worden de Lacoste polo’s nog in Frankrijk gemaakt, waar ze ooit zijn begonnen dus. Verder worden ze ook gemaakt in Marokko en Peru. Maar ze komen dus officieel uit Frankrijk. 

 

Meerdere kleuren

Omdat de overhemden warm waren tijdens de tennis bedacht René Lacoste hier zelf een oplossing voor. Het katoen van de poloshirts zijn namelijk een stuk comfortabeler om mee te tennissen dan een overhemd. In het begin werden polo’s dus vooral met sportieve activiteiten zoals tennis, golven en zeilen geassocieerd. Later kwamen hier ook steeds meer kleurrijke polo’s bij. En dat brengt ons bij de Lacoste polo’s die we hedendaags in de stad veel zien. De poloshirts hebben hun weg van het tennisveld naar de stad gemaakt. Sinds de poloshirts ook in de vrijetijd worden gedragen zijn er ook een stuk meer opvallende kleuren bij gekomen. In het begin toen ze vooral bij de tennis werden gedragen kwamen ze namelijk vooral in het wit voor. Terwijl we nu alle kleuren zien die we ons maar kunnen voorstellen.  

 

Laat een antwoord achter