Algemeen

Milieubewust verpakken

Recyclage of milieuvriendelijke verpakkingen zijn van vitaal belang voor elk product dat uit de winkelschappen moet verdwijnen. Het is echter wellicht niet mogelijk verpakkingsmaterialen volledig te doen verdwijnen. De invoering van nieuwe biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen in de verpakkingsindustrie zou de druk op de stortplaats zeker verminderen, maar het ontbindingsproces moet zodanig zijn dat tijdens het verteringsproces onschadelijke producten worden geproduceerd tot kooldioxide. Het gebruik van duurzaam papier als alternatief verpakkingsmateriaal kan het recyclingproces vergemakkelijken. Als u ervoor wilt zorgen dat uw product veilig en veel eerder in de recyclebak belandt, dan zal dit artikel nuttig blijken. Wilt u meer leren over de duurzaamheid van elk type verpakkingsmateriaal? Lees hier meer! 

Wat is recycling?

Plastic verpakkingen spelen een onmisbare rol in de recycling business. Jaarlijks wordt een miljoen ton plastic geproduceerd en de meeste daarvan worden gebruikt voor huishoudelijk gebruik. De meeste van deze kunststoffen zijn afkomstig uit de auto- en drankenindustrie. Plastic flessen en blikjes zijn in elk land in het straatbeeld te vinden. Deze plastic materialen staan er ook om bekend dat ze gevaarlijke bijproducten te produceren tijdens de fabricage.

 

Deze schadelijke materialen worden nu echter gemakkelijk gerecycleerd tot nuttige verpakkingsmaterialen. Veel fabrikanten van plastic zakken werken dag en nacht om deze materialen beschikbaar te maken voor het publiek. Men kan gemakkelijk een aantal verschillende kleuren en vormen van deze zakken vinden. Sommige van deze producten zijn in vele landen reeds verboden en deze zakken zullen niet langer op de markt verkrijgbaar zijn. Maar ook al zijn er veel succesverhalen over het verbod op plastic zakken, toch zijn er nog verschillende uitdagingen op dit front. De zakken van hogedichtheidspolyethyleen worden beschouwd als de veiligste van deze materialen.

Doorgaan zoals vroeger?

Veel mensen staan zeer sceptisch tegenover het verbod op plastic zakken. Zij geloven dat het milieu schade zou ondervinden van het gebruik van deze materialen. Het lijdt geen twijfel dat dit soort verpakkingsmateriaal het milieu kan aantasten. De vraag is echter waarom milieu-instanties plastic zakken willen verbieden? Het antwoord is eenvoudig – we moeten wel. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wordt ervan uitgegaan dat dit soort verpakkingsmateriaal kanker kan veroorzaken.

 

Een andere reden waarom milieuagentschappen besluiten plastic zakken te verbieden is dat zij geen effectieve manier zien om de verpakkingsindustrie te verbeteren zonder het gebruik van deze materialen. Sommige dingen zoals een luchtkussenmachine werken nou eenmaal op plastic, kan dat wel duurzaam gemaakt worden? Ja is het antwoord op deze vraag. Uw plastic kan ook gemaakt worden van duurzaam plastic wat biologisch afbreekbaar is. 

 

Aangezien het product schadelijk is voor het milieu, wat kun je dan nog doen om het minder schadelijk te maken? Eén manier is het gebruik van de meest efficiënte en milieuvriendelijke grondstoffen. Als u dus wilt slagen in de wereldwijde markt van duurzame verpakkingen, moet u beginnen met het recycleren van onder andere papier, glas, aluminium, PVC, polypropyleen en glas.

Conclusie 

Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom het voor u belangrijk is milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen te kiezen. Als u wilt slagen in de handel, moet u uw klanten producten en diensten van hoge kwaliteit kunnen leveren. Dit is echter alleen mogelijk als u kunt voldoen aan de milieunormen die door de overheid zijn vastgesteld. Hiermee kunt u er zeker van zijn dat uw bedrijf voldoet aan alle milieuwetten en kunt u er zeker van zijn dat u niet onopgemerkt zult blijven in de branche.a

Laat een antwoord achter