Marketing

Het tofste café: zo doe je het!

Een plek in de stad waar mensen het eerste aan denken als ze met vrienden of familie ergens wat willen nuttigen. Dat is wat je wilt wanneer je een café begint, of wanneer je erover denkt om een café te beginnen. Er zijn een hoop dingen die een café tof maken, maar die blijven lastig om te doorgronden. Niet elk aspect van een tof café zal ook werken bij een ander café. Het is de plek en vooral ook de mensen die een café populair maken. Toch zijn er een paar dingen die je kan meenemen in je café waar je geheid wat aan gaat hebben!

Goede koffie 

Een café kan eigenlijk echt niet zonder goede koffie. Ten eerste zegt het iets over het niveau van je café, over de mate waarin je het waard vindt om te investeren in goede koffie. Overigens is goede koffie op meerdere manieren te interpreteren. Het kan betekenen dat je echt investeert in smaak, dat je op zoek gaat naar de koffie die het beste bij het café past. Dat kan een meer mildere smaak zijn, of juist een hele pure sterke koffie. En dan heb je ook nog te kiezen in de manier waarop de koffie tot stand is gekomen. Kies je voor een hele biologische koffie bijvoorbeeld, en wat zijn je beweegredenen? En als laatst, wat koffie betreft in ieder geval, zorg dat je een percolator van kwaliteit hebt. Het is echt de enige manier om alles uit de smaak van de koffie te halen. Het is voor jezelf ook fijn als je een apparaat van kwaliteit hebt, je zet veel duurzamer koffie waar je op lange termijn veel aan gaat hebben.

Unieke sfeer 

Kijk naar alle cafés in de stad en probeer vooral iets anders te doen dan wat je al ziet. Over het algemeen geldt het dat je natuurlijk wel dingen mee kan nemen die je goed bevallen. Zoals bepaalde delen van een inrichting of een manier van bedienen die je ook zou willen toevoegen aan je eigen café, maar originaliteit is toch echt wel heel erg belangrijk als het gaat over het starten van een café. Je moet echt laten zien dat je iets wilt uit wilt stralen met je plek en dat het uitnodigend is voor een gast om naar je café te komen. Je eigen verhaal in combinatie met stijl en inrichting, en natuurlijk het eten en drinken, is op zich al een recept voor originaliteit. Hierop vertrouwen is eigenlijk al de beste manier om te zorgen dat jouw café populair wordt onder de mensen, en het liefst de vaste stek van veel gasten natuurlijk!

Laat een antwoord achter