Financieel

Internationaal verzenden

Het beginnen van een klein bedrijf is super om te doen. Eigen, misschien wel zelfgemaakte spullen verkopen, naar mensen overal rond de wereld. Wie wil dat nou niet? Nationaal verkopen en verzenden is iets om uit te zoeken, maar wanneer het gedaan is, dan is het gedaan. Het zal niet veranderen of moeilijker worden. Helaas geldt dit niet voor internationale verzendingen. Internationale verzendingen hebben regels die verschillen per land, wat het allemaal ingewikkelder maakt. Om verzendingen naar het buitenland wat soepeler te laten verlopen, zijn hier tip om te volgen.

Wat voor pakket?

De eerste beslissing om te nemen is om een keuze van pakket te maken. Is het een brievenbuspakje of een standaard pakket? Is het verzekerd of aangetekend of moet het met spoed verzonden worden? Een aangetekend pakket geeft meer zekerheid. Wanneer er gekozen wordt voor een aangetekend pakket, wordt er een bewijs van versturen en ontvangst gestuurd, een vergoeding tot wel €500 euro gegeven bij verlies of beschadiging en kan het pakket volledig gevolgd worden. Handig dus wanneer er duurdere spullen worden verstuurd.

Specificaties

Binnen de Europese Unie en erbuiten gelden verschillende regels als het gaat om minimum- en maximum formaat en minimum- en maximumgewicht. Het is dan ook wel belangrijk om deze regels te weten. Wanneer dit niet wordt gedaan, bestaat er een kans dat het pakket niet verzonden wordt, teruggestuurd wordt of kwijt geraakt zal worden. Een groot pakket versturen kan daarnaast voor problemen zorgen als deze te zwaar is. Nog iets om op te letten!

Toegestane producten

Bij het opzoeken van de specificaties van een pakket is het handig om op te zoeken of wat er in het pakketje zit wel toegestaan is. Niet alle goederen zijn toegestaan om te vesturen of om te ontvangen in een land. Voor vele kleine bedrijven, met zelfgemaakte producten, zal dit geen probleem zijn. Problemen zullen ontstaan bij elektrische apparaten, alcoholische dranken en andere vloeistoffen, zoals schoonmaakmiddel. Dit kan gevaarlijk zijn om te versturen en kan mogelijk een risico zijn voor de ontvanger.

Invoerkosten

Invoerkosten worden automatisch berekend, maar het is wel handig om er rekening mee te houden. Een pakket naar het buitenland zal vaak duurder uitvallen dan wat eerst berekend is. Dit verschilt wel per grootte van de pakjes en het gewicht van de pakketjes. Binnenin Nederland zullen er geen invoerkosten zijn, maar pakketten die naar het buitenland worden gestuurd, zullen dit wel hebben.

Vergelijk verzendopties

Wees niet bang om verzendopties te vergelijken! Niet elke website zal voor iedereen werken en sommige websites zullen fijner werken voor bepaalde landen. Een pakket verzenden naar Belgie kan bijvoorbeeld een stuk makkelijker en goedkoper zijn op een website zoals boekuwzending.nl dan op een andere website. Ga voor de beste deals!

Laat een antwoord achter