Algemeen

Waarom er steeds meer stadsfietsen worden verkocht

Fietsen blijft in Nederland toch altijd een populair ding. Omdat wij niet een heel groot land zijn is het goed te doen om in je eigen stad alles met de fiets te doen. Bovendien betaal je dan ook geen hoge parkeer en benzine kosten. Alleen maar voordelen dus! Maar wat maakt fietsen nou eigenlijk zo populair onder de Nederlanders en wat zijn de voor-en nadelen van fietsen?

Stadsfietsen

Bij uitstek de meest populaire fietsen zijn de stadsfietsen. Een stadsfiets dames of een stadsfiets heren, het maakt allemaal niet uit. En de naam zegt het eigenlijk al. Deze fiets is perfect voor het fietsen door de stad. Een kleine boodschap, je kinderen van locatie A naar locatie B brengen of jezelf naar werk fietsen kan allemaal perfect met de stadsfiets! De meeste bekende onder de stadsfietsen is de omafiets. Tegenwoordig helemaal terug in de mode in felle kleuren en hippe accessoires! Door de uitrusting is de stadsfiets bijzonder onderhoudsvriendelijk en comfortabel. De ketting loopt in een gesloten kettingkast. Zo hoef je de ketting minder te onderhouden, In de meeste stadsfietsen zijn ook binnenversnellinen/naafversnellingen aanwezig. Zo worden ze minder blootgesteld aan koude en vocht én kan je bovendien schakelen in stilstand. Het enige nadeel aan een stadsfiets is dat hij relatief zwaar kan zijn. Maar door zijn gewicht is hij ook weer minder makkelijk te stelen!

Elektrische fietsen

De op 1 na populairste fiets in Nederland zijn de elektrische fietsen. Zeker onder de wat oudere mensen of de mensen die lange afstanden afleggen op hun fiets zijn een groot fan van de elektrische fiets. Een elektrische fiets beschikt over een motor die geactiveerd wordt door te trappen. Eigenlijk trap je op een elektrische fiets bijna even hard als tijdens een rustige rit op een stadsfiets, maar je rijdt opmerkelijk sneller. Er zijn twee categorieën elektrische fietsen: ondersteuning tot 25 km per uur en ondersteuning tot 45 km per uur. In vergelijking met een stadsfiets is een elektrische fiets een flink stuk duurder. En je moet van te voren er dan ook goed over nadenken of je het dit ook echt waard vindt. Als je vaak fietstochten maakt of op fietsvakanties gaat is het het zeker waard! Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je accu niet oneindig mee kan gaan en dat je deze tussendoor ook even zal moeten opladen. Weet ook dat het onderhoud met een elektrische fiets vaak duurder uitvalt dan met een “gewone” fiets.

Laat een antwoord achter