Algemeen

Weekendje weg naar de Veluwe

De zomervakantie is nog niet zolang achter de rug, maar voor sommige mensen is de dagelijkse sleur van de werkweek alweer ingetreden. Misschien zie je het niet zitten om weer een aantal vakantiedagen op te nemen en een midweek weg te gaan naar een stad ergens in Europa. Een weekendje weg binnen eigen land biedt echter ook al veel ontspanning. Wat dacht je van een weekendje weg naar de Veluwe? Je hoeft niet ver te reizen en je kan heerlijk ontspannen in de prachtige Nederlandse natuur.

 

Waarom naar de Veluwe?

De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa en ligt in de provincie Gelderland. Natuurliefhebbers kunnen hier dus hun hart ophalen! De Veluwe bestaat uit twee nationale parken, namelijk Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. Daarnaast zijn er nog een aantal andere kleine natuurgebieden.

 

Wat te doen op de Veluwe

Je kan prachtig wandelen of fietsen over de Veluwe, want er is genoeg mooie natuur om je heen. Voor bijvoorbeeld het Nationale Park de Hoge Veluwe moet je wel een entreeprijs betalen, maar als je eenmaal binnen bent kan je gratis witte fietsen pakken om het park te verkennen. Ook mensen die graag naar musea gaan om kunst te bekijken kunnen hier hun hart ophalen. Het Kröller-Müller Museum heeft namelijk een grote kunstcollectie. Wist je dat ze hier ook een grote Van Gogh collectie bewaren? In de buurt liggen daarnaast genoeg steden om te bezoeken en een middagje te shoppen. Zo liggen Arnhem, Nijmegen of Zutphen op rijafstand van elkaar, maar ook de kleinere dorpjes in de omgeving kunnen de moeite waard zijn.

 

Bloeiperioden op de Veluwe

Op foto’s van de Veluwe zie je vaak prachtig uitgestrekte paarse heidevelden. Als je dit plaatje graag in het echt wilt bekijken, moet je in de periode van half augustus tot half september een bezoekje brengen. Dit is namelijk de bloeiperiode van de heide. Een andere unieke ervaring is de bronsttijd waarin je het indrukwekkende geluid van burlende edelherten kunt horen. Deze periode vindt plaats van september tot begin oktober.

 

Hotel veluwe

Als laatste heb je natuurlijk een comfortabele slaapplek nodig om echt tot rust te komen tijdens je weekend weg naar de Veluwe. Je kunt gaan voor een camping, een bungalowpark of een hotel, bijvoorbeeld hier: hotel veluwe. Het is maar net waar je aan toe bent. Word je graag ’s ochtend wakker met een kopje koffie op blote voeten in het natte gras of bestel je liever een ontbijt op bed?

 

Kortom, een weekendje weg naar de Veluwe biedt genoeg ruimte om heerlijk bij te komen. Wanneer ga jij?

Laat een antwoord achter